Ученички радови

Техничари мехатронике и њихове активности

Ученици Средње школе Нови Бечеј на смеру техничар мехатронике, ове школске године су у овој школској години били веома креативни. На машинској секцији (Ардуино: роботика и програмирање ствари) коју води професор Нандор Стари ученици су ове школске године израдили и тестирали падобран за CanSat. Креирали су и тестирали нову ракету, радили на конструкцији,  повезивање сензора, пумпе, сигнализације, ПЛЦ-а и програмирање. Више о свим активностима наших ученика смера техничар мехатронике можете пратити на њиховој Фејсбук страници: https://www.facebook.com/mehatronikanb

Техничари мехатронике одвојили II и IV место на конкурсу ,,Направи робота”

Друштво Стваралаца и Иноватора из Бечеја “INNOVA” расписало је конкурс “Направи робота” на ком су две групе ученика трећег разреда Техничара мехатронике уз подршку професора Роберта Киша и уз спонзорство ,,Nemzeti újarkezdés 2. – Bethlen Gábor Alap Zrt. из Мађарске освојиле 2.  и 4. место.

Срећков Анђела, Свиленгаћин Јован, Бројчин Александра, Дражић Тодор и Јунг Давид су ученици који су представљали екипу legoROBOTpuppy која је освојила 4. место.

Марић Иван, Минчић Марко, Топаловић Стефан, Ронто Стефансу ученици који су представљали екипу АrduioPAUK која је освојила 2. место и том приликом освојила ласерски штампач.

децембар 2021. године

“Минијатуре од филца”

Радови ће бити изложени у просторији школске библиотеке од 2.3.2018 – 7.3.2018.

Шекспир из другог угла

На часовима српског језика, код професорице Тијане Блажић, увек је занимљиво. Прва лектира у овој школској 2017/2018. години коју смо обрадили, била је “Хамлет”.
Као што је познато, “Хамлет” је једно од најпознатијих дела Вилијама Шекспира. Да бисмо ближе објасниле нашим другарима ко је, у ствари, био Шекспир, направиле смо презентацију о његовом животу и стваралаштву.
Сазнали смо како се правилно преводи његово име на наш матерњи језик, колико је Шекспир био школован, схватили смо да љубав не зна за разлику у годинама, али смо и научили  много  о његовим постигнућима.
Мистерија- да ли је Шекспир био једна или више особа, на жалост, још увек није решена, али нам је ипак то питање заголицало машту и на тај начин нас заинтересовало да сазнамо још више о његовом животу.
Склапањем пузла које смо саме правиле, открили смо неке најпознатије Шекспирове цитате, а на самом крају часа смо се такмичили. Квиз од 19 питања, која су се односила на Шекспиров живот, имао је циљ  да провери колико су гимназијалци научили о животу и стваралаштву једног од најчитанијих књижевника.
Радиле: Катарина Ћурчић и Дејна Станаћев
Професорица: Тијанa Блажић
Разред: IV-1

Суђење Ани Карењиној

Сви се сећамо средње школе и трагедије која је снашла Ану Карењину. Ученици другог разреда гимназије су у оквиру анализе дела организовали симулацију суђења јунакињи познатог руског романа. Поред тога што су ученици овим путем могли да покажу колико су добро разумели садржај дела, сјајно су се забавили. Свису ватрено бранили своје ставове, а порота је на крају одлучила да је Ана ипак крива.

На часу енглеског језика

У понедељак 29.2.2016. у оквиру наставе енглеског језика ученици трећег разреда дизајнерског смера Ташин Никола, Грудић Милана, Влашкалин Наташа, Пејин Ивана, Марић Драгана и Траила Стевица су својим вршњацима и професорима представили драмски комад који су самостално осмислили.

ekipa

ekipa 2

Ученике је инспирисала лекција коју су претходно обрађивали на часу енглеског, а која се тицала друштвеног живота младих. Представа је била на енглеском језику и ученици су се потрудили да публици дочарају како изгледа један ноћни излазак у клуб данас.

За циљ свог пројекта изабрали су један од главних проблема међу омладином – алкохол. Кроз представу су алудирали на све проблеме до којих конзумација алкохолних пића може да доведе.

ekipa 4

Филмовање у Средњој школи

Ученици Средње школе из Новог Бечеја креативно су искористили своје слободно време – направили су кратак документарни филм Живот и наслеђе добротвора Владимира Главаша. Након радионица, које су одржане октобра 2014. године под покровитељством Грађанског фонда Панонија из Новог Сада, средњошколци су започели са филмовањем. У стварању седме уметности опробали су се ученици  II2– Тамара Вуксановић, Вања Лазић, Предраг Мићановић, Иван Блажин, и ученице  III2 – Невена Кодранов и Теодора Боберић, а у улози наставника-координатора била је Гордана Вребалов. Филм је успешно завршен. На крају школске 2014/2015. године приказан је на завршној приредби ученика Средње школе у Народној библиотеци у Новом Бечеју. Након пробијеног леда, филмска екипа, појачана новим, младим снагама, пуном паром припрема наредни документарац!

Филм можете погледати на: