Општинско такмичење

Успеси ученика на општинским такмичењима

У јануару и фебруару су одржана општинска такмичења из математике, физике и енглеског језика.
После дужег времена у нашој школи се нашао ученик који је заљубљеник у природне науке. Ученик првог разреда гимназије Данило Рајков је учествовао на такмичењима из физике 30.1.2021 и математике 6.2.2021. и пласирао се на окружно такмичење из оба предмета. Данилу су подршку пружиле професорице Маријана Ђелошевић из математике и Марина Петровић из физике.
Ученици четвртог разреда гимназије Петровић Наташа, Пецарски Јелена, Милосављев Мила и Цуцић Стеван су ове године учествовали на општинском такмичењу из енглеског језика  19.2.2021. Ученике је припремала професорица Исидора Марјански. Ученици Петровић Наташа, Милосављев Мила и Цуцић Стеван су се пласирали на окружно такмичење које ће се одржати у марту месецу.

Национална географска олимпијада

Након школског, у Средњој школи је 22. 3. 2019. године одржано општинско такмичење из географије.

Честитамо нашим професорицама географије Анђелији Филипов и Олги Богданов и младим географима на добрим резултатима које су остварили и желимо им пуно среће у даљем раду!

Познавање матерњег језика

Наши ученици су остварили сјајне резултате на општнском нивоу такмичења Књижевна олимпијада (3. марта) и Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе (30. марта).

Нашу школу ће на окружном такмичењу из књижевности представљати Мирјана Дујин (II—1), Мила Милосављевић (II—1), Владана Рајков (III—1), Невена Јанкелин (III—1) и Јелена Поморишац (IV—1), а из језика Тања Брусин (III—1), Јелена Поморишац (IV—1) и Грлица Голушин (IV—1).

Општинско такмичење рецитатора 

Општинско такмичење рецитатора је и ове године било успешно за наше средњошколце и њихове професорице.

Општинско такмичење рецитатора 

Као претходних година, и ове године одржано је Општинско такмичење рецитатора. Учесници су се, рецитовањем изабраних песама, надметали за пролазак у даље такмичење. Узраст овогодишњих такмичара варира од предшколског узраста па све до ученика средње школе и био је подељен на нижи, виши и средњи узраст. Укупан број учесника овогодишњег такмичења је 42, од којих се 9 пласирало на зонску смотру рецитатора под називом „Песниче народа мог“. Чланови жирија су: Живица Радин, Моника Јованов и Агнеш Ђукичин.

извор  TV Novi Bečej

Аутор: Даниел Филеп

Општинско такмичење рецитатора

Општинско такмичење рецитатора одржано је 27. 2. 2017. у Народној библиотеци у Новом Бечеју. Ученици општине Нови Бечеј такмичили су се у три категорије: нижи узраст (I–IV разреда основне школе), средњи узраст (V–VIII разреда основне школе) и старији узраст (I–IV разреда средње школе).

Ученице Средње школе које су се пласирале на наредни ниво такмичења су: Тања Брусин (I1), са песмом Обичним речима речено Биљане Станојевић, Владана Рајков (I1), која је казивала Бесну песму Драгане Константиновић, и Маша Пураћ (II1), са Неповратном песмом Мирослава Антића.

Честитамо!

фотографије преузете са facebook профила Народне библиотеке Нови Бечеј

Општинско такмичење из књижевности

Општинско такмичење из књижевности одржало се 1.марта 2015. Познато је под називом Књижевна олимпијада. Носилац активности је Тијана Блажић.

Представници наше школе:

Давид Танасијин-15 бодова,друго место (I-1)
Теодора Џигурски-12 бодова (I-1)
Бојана Татић-17 бодова,друго место (II-1)
Весна Татић-17 бодова,друго место (II-1)
Нађа Молнар-11 бодова (III-1)

Општинско такмичење-Рецитатори

Општинско рецицаторско такмичење одржало се 6.марта 2015. под називом “Песниче народа мог” у Народној библиотеци у Новом Бечеју. Носилац активности је Тијана Блажић.

Циљеви такмичења:

-развијање осећања код деце за основне етичке и естетичке норме које садржи поезија
-да младе упућује на сложене садржаје поезије која настоји да одгонетне смисао живота и обухвата свеукупно људско искуство
-култивисање говорног израза и развијање хуманије комуникације међу људима
-неговање и очување свог матерњег језика као основног обележја свог националног идентитета
-неговање културе говора и јавног сценског наступа

Представници наше школе:

Ивана Торторски- “Војводина” Мика Антић (I-1)
Биљана Штефкић- “Срећна љубав” Виславе Шимборске (III-1)
Николина Одаџић- “Један” Марко Шелић Марчело (IV-1)

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

Општинско такмичење се одржало 14. марта 2015. Носилац активности је Тијана Блажић.

Представници наше школе:

Наташа Рајтаров-15 бодова (I-1)
Соња Мирковић-19 бодова,прво место (II-1)
Марија Лазић-17 бодова,друго место (III-1)
Николина Одаџић-11 бодова (IV-1)