Вести

Развијамо предузетнички дух код младих

Захваљујући компанији   Кока кола ХБЦ ,  наши  матуранти су своје  теоријско знање  о функционисању  предузећа  проширили  посетом  пунионици  у  Земуну.

На  стручној екскурзији  5.11. 2019. посетили  су фабрику за коју су сви ученици наше школе чули .  Из пунионице у Земуну стижу напици које наши ученици радо конзумирају, а  о организацији рада и производњи  говориле су нам наше љубазне домаћице  Марија и Тијана.

Представиле су нам  компанију, објасниле начин функционисања, упутиле  нас  да разликујемо  фабрику  од  пунионице .  Успешне компаније воде рачуна о сваком детаљу и  да бисмо се кретали  по погону, морали смо обући заштитну одећу,  а чак је и кретање пешака у кругу пунионице  ограничено  на одређене стазе због безбедности. Откриле  су нам  да  кока кола сируп путује  од  Атланте до пунионице у којој настају напици коју купујемо у оближњој продавници. Рецепт за кока колу је једна од најстоже чуваних тајни.

Наши ученици су љубазним домаћинима представили своје маркетиншко  истраживање о производима њиховог предузећа, као и о самом предузећу. Иако их ученици из целе Србије редовно посећују, наши ученици су први то урадили.

Нашим ученицима и професорима је посета  компанији  Кока кола ХБЦ  била поучна  и пријатна.

аутор: Дубравка Миловац Срндовић