Библиотечко – информатичка секција

Радионица „Бонтон“

Библиотечко-информатичка секција покренула је нови пројекат на тему бонтона, где ученици имају прилику да учествују у изради материјала везаних за правила понашања у јавности, као и у кругу школе. Сви заинтересовани ученици имаће прилику да искористе своје идеје и креативност како би допренили дизајнирању плаката, снимању видео материјала и организацији дебата где ће учествовати и остали ученици. Циљ ове радионице је да поједноставимо правила понашања, првенствено у кругу школе, новим ђацима на начин који је њима познат. Организатор и координатор библиотечко-информатичке секције је Зорана Ковачев.

Аутори: Даниел Филеп, Теодора Џигурски

Заједно смо јачи

Од ове школске 2017/2018. године информатичка секција се спаја са библиотечком секцијом и мења назив у библиотечко – информатичку секцију. Изузетне способности наших ученика и њихова жеља да се опробају у различитим стварима довела нас је до ове идеје. Наши ученици су показали током претходних година да су веома надарени и маштовити приликом рада у програмима за израду филмова, воле да користе програме за обраду слика, а има оних који пишу изузетне текстове.

Све ово је довело до обједињавања ове две секције коју воде професорице Славенка Немешев и Зорана Ковачев. Придружиле су нам се и професорице српског језика и књижевности Дубравка Миловац Срндовић, Тијана Блажић и Гордана Свиленгаћин које су лектори наших текстова.

Активности наше секције:

 • Ажурирање постојећег школског сајта,
 • Креирање налога и његово редовно ажурирање,
 • Израда промо материјала школе (промо филм, флајери, брошуре),
 • Радионица “Бонтон”

Чланови библиотечк- информатичке секције у школској 2017/2018. години су:

 1. Владана Рајков,
 2. Селена Немешев,
 3. Хелена Хајду,
 4. Срђан Тот,
 5. Немања Мајински,
 6. Катарина Ћурчић,
 7. Наташа Рајтаров,
 8. Даниел Филеп,
 9. Ивана Кимпанов.

Ученици који желе да се придруже су увек добро дошли!

Први кораци информатичке секције

Секција је почела са радом 2013-е године.

За сада наша главна преокупација је израда школског блога, филма за промоцију школе, као и флајера. Информатичка секција сарађује са свим секцијама у школи. Наш рад се базира на раду од куће. Повремено се срећемо како би се договорили о евентуалним променама, али комуникација се врши електронски.

Активних чланова је за сада мало, али се надамо да ће временом заинтересованост за ову секцију бити много већа. Велика предност ове секције је што нисмо везани за одређени термин, већ свако добије свој задатак и ради од куће. Консултације са професорицом се обављају по договору, тако да ученик бира термин који му највише одговара.

Ученици који су покренули иницијативу о формирању информатичке секције и који су учествовали у изради овог блога су:

 1. Дарко Ракић
 2. Дејан Јосимовић
 3. Виктор Томашев

Професор: Зорана Ковачев