Вести

Шекспир из другог угла

На часовима српског језика, код професорице Тијане Блажић, увек је занимљиво. Прва лектира у овој школској 2017/2018. години коју смо обрадили, била је “Хамлет”.
Као што је познато, “Хамлет” је једно од најпознатијих дела Вилијама Шекспира. Да бисмо ближе објасниле нашим другарима ко је, у ствари, био Шекспир, направиле смо презентацију о његовом животу и стваралаштву.
Сазнали смо како се правилно преводи његово име на наш матерњи језик, колико је Шекспир био школован, схватили смо да љубав не зна за разлику у годинама, али смо и научили  много  о његовим постигнућима.
Мистерија- да ли је Шекспир био једна или више особа, на жалост, још увек није решена, али нам је ипак то питање заголицало машту и на тај начин нас заинтересовало да сазнамо још више о његовом животу.
Склапањем пузла које смо саме правиле, открили смо неке најпознатије Шекспирове цитате, а на самом крају часа смо се такмичили. Квиз од 19 питања, која су се односила на Шекспиров живот, имао је циљ  да провери колико су гимназијалци научили о животу и стваралаштву једног од најчитанијих књижевника.
Радиле: Катарина Ћурчић и Дејна Станаћев
Професорица: Тијанa Блажић
Разред: IV-1