Вести

Матурске прославе и саобраћај

Поводом предстојећег догађаја – прославе матурске вечери, Полицијска станица Нови Бечеј организовала је едукативно предавање под називом „Матурске прославе и саобраћај“ за све матуранте Средње школе у Новом Бечеју.

PS Matursko vece 2

Золтан Филеп, помоћник командира полицијске испоставе Нови Бечеј  и  Зоран Поповић, саобраћајни полицајац, одржали су предавање о безбедном понашању током прославе матурске вечери. Акценат је посебно стављен на вожњу, односно управљање моторним возилима под дејством алкохола и опасностима које могу наступити. Теоријско излагање се односило на правне оквире и законске регулативе, као и све могуће опасности  које могу бити последица непоштовања прописа. Предавање је било поткрепљено табелама са статистичким подацима настрадалих лица у последње две године, као и реалним фотографијама на којима се могло видети стање аутомобила након несреће са фаталним исходом.

PREDAVANJE MUP 1

Истакнуто је како је превенција кључна у решавању ове проблематике, да под дејством алкохола долази до смањења моторичких способности и да неодговорним понашањем могу наступити многе штетне последице.

Ученици су након предавања могли да постављају питања и кроз разговор са представницима МУП –а сазнају све о правилном понашању у саобраћају.

PS Matursko vece 1