Вести

Регионално такмичење „Пословни изазов“

Регионално такмичење средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов” одржано је 11. децембра 2019. године у Новом Саду.

Пословни изазов је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску подршку UniCredit банке, Америчке агенције за међународни развој USAID, компаније Oracle и Универзитета Метрополитан. Такмичење је окупило 120 ученика из 38 средњих школа из Алибунара, Бача, Бачке Паланке, Бачке Тополе, Инђије, Кикинде, Новог Бечеја, Новог Сада, Панчева, Пећинаца, Руме, Сенте, Сомбора, Сремске Митровице, Сремских Карловаца, Старе Пазове, Суботице, Шида, Вршца и Зрењанина.

Петочлани тимови састављени од ученика из различитих школа добили су задатак да осмисле производ или услугу која ће допринети повећању сигурности у једном од саобраћајних система. Уз помоћ пословних ментора креирали су бизнис планове за своје идеје које су на крају дана у троминутној презентацији представили члановима жирија.

Нашу школу су представљале ученице Хелена Хајду, Ивана Кимпанов и Мирјана Дујин заједно са  професорицом Љиљаном Кумрић. Као и претходних година ученице су се вратиле богатије за још једно искуство.

Више у телевизијском прилогу ТВ Војводине https://youtu.be/YuCJd7jbUyc и фејсбук страници https://www.facebook.com/JuniorAchievementSerbia/ .

(Део текста и две фотографије преузети са фејсбук странице Достигнућа младих Србије)