Вести

Мало смо се такмичили

Већ неколико година ученици наше школе учествују на регионалном такмичењу у предузетништву “Пословни изазов”.

Ове године, нашу школу су заједно са професорицом Љиљаном Кумрић  представљале ученице: Александра Стефановић, Данијела Пејин, Вања Лазић и Ивана  Тубић.

poslovni izazov 1

115 ученика из средњих школа са територије Војводине учествовало је на регионалном такмичењу у предузетништву “Пословни изазов” (Dostignuća Mladih u Srbiji/Junior Achievement in Serbia) одржаном на Рибарском острву у Новом Саду.

Подељени у 22 тима, ученици су имали задатак да направе бизнис план и презентацију као одговор на постављени “изазов”.

тим 1

 

Ученицима су помагали пословни волонтери(Erste banka, Adizes institut, Grundfos, Факултет техничких наука, Biznisnova, Black Hole Gaming, Megapack DTJ, Royer International Consulting, Road Human Resources and Communications).

тим 2

Како се такмичење одвија?

Пословни изазов (у трајању од 09:00 до 19:00х) окупља 100 средњошколаца из различитих школа који се деле у тимове од по 4-5 ученика (не такмичи се школа против школе, већ тимови). Током одређеног временског периода (неколико сати) тимови осмишљавају бизнис план као одговор на Изазов који им поставља домаћин такмичења. Сваки тим има лаптоп и приступ интернету, као и бизнис волонтера из реалног бизнис света, који је ту да свом тиму помогне саветима, предлозима, искуством, али не и да ради уместо тима. На крају дана, тимови излазе пред стручни жири и држе презентације.

Три првопласирана тима добијају награде.