Вести

 Промотивни филм

Најбоље за моју будућност назив је дванаестоминутног филма којим се представља Средња школа у Новом Бечеју. За стварање филма-емисије заслужни су учесници филмске секције Средње школе: економски техничари – Вања Лазић, Тамара Вуксановић, Иван Блажин и Предраг Мићановић, гимназијалац – Грлица Голушин, и техничар мехатронике – Драган Котек. Сви они су се нашли у улогама глумаца-водитеља. Руководилац секције је професорица српског језика и књижевности Гордана Свиленгаћин, која се у овом подухвату окушала као режисер, сценариста и монтажер.

Момци и девојке, чланови секције, ученици су различитих образовних профила, а разликују се и места њиховог пребивалишта – они су из Новог Бечеја, Новог Милошева и Елемира. Удруженим снагама, показали су да различита интересовања и места живљења не треба да спрече дружење, сарадњу и добру забаву. На ово је указао и колектив Средње школе. Више професора је узело учешће у стварању филма, одвајајући време за фотографисање и снимање ученика у ситуацијама које најбоље приказују одређени образовни профил. Тако, добра сарадња је остварена на више нивоа: међу ученицима, међу професорима и у комбинацији та два. Велики број ученика Средње школе је на посредан начин допринео стварању овог филма. Они су фотографисани и снимани у уобичајеним школским активностима и аутентичном окружењу, како би се будућим средњошколцима, родитељима и грађанима показала права слика новобечејске Средње школе.

Учесници секције су квалитетно искористили део свог слободног времена, а о њиховом расположењу на снимањима најбоље ће посведочити сам филм, који можете погледати на линку:

Филм је снимљен захваљујући доброј вољи ученика и професора уз пуно ентузијазма и жеље за додатним радом и сарадњом, помоћу личних фото-апарата и мобилних телефона.