Вести

Посете ученика сајмовима у Новом Саду и Београду

Сваке године средином месеца маја одржавају се две велике манифестације у два велика града Србије:  Сајам технике и техничких достигнућа у Београду и Пољопривредни сајам у Новом Саду.

Ученици другог, трећег и четвртог разреда Средње школе који похађају смер техничар мехатронике посетили су оба наведена сајма у пратњи професора Милоша Михајловића, Милана Шуковића и Роберта Киша.

IMG_20160518_104351

Наши ђаци и професори су присуствовали  Сајму технике  у Београду у среду, 18. 5. 2016. Упућени су у бројне технолошке новости, приказани су им најновији уређаји за производњу и дистрибуцију електричне енергије и  најнапреднија опрема која се тиче кућне електронике. Видели су савремене CNC машине за израду делова и опреме. Посебан утисак је оставила презентација фирме „Фесто“  из области примењене хидраулике и роботике. Иначе, „Фесто“ је произвођач наше дидактичке мехатронске опреме. Поред свега овога, наши ђаци су учествовали и у симулацији борбене електронике тенка, као и у другим занимљивим симулацијама.

IMG_20160518_101243

Пољопривредни сајам у Новом Саду посетили су у четвртак, 19. 5. 2016. Могли су да виде репрезентативне примерке пољопривредне механизације и резервних делова, разноврстан алат, постројења за климатизацију, као и изложбе које се тичу различитих делатности: електронике, енергетике, хидраулике и пнеуматике.

Осим сајмова, ученици су са професорима обишли и знаменита места Београда, односно Новог Сада. Стручне екскурзије су успешно изведене, а ученици и професори су се одлично провели.

IMG_20160518_095208